Остварен пласман у Савезни ранг такмичења

Кошаркашка бајка из Житишта стигла је до завршног чина. Кошаркашки клуб Свети Ђорђе победом над директним конкурентом Младост – Ветерником резултатом 92:81 остварио је свој сан, а то је пласман у Савезни ранг такмичења. Клуб из Житишта доспео је међу пет најбољих у Војводини и међу двадесет у Србији, за једно село од три хиљаде душа може се рећи феноменално. У години невиђених успеха споменимо редом:
– финале Купа Војводине,
– финале Купа Србије,
– финални турнир Купа Радивоја Кораћа и,
– прво место у лиги које је само ставило тачку на врхунски домет једног спортског колектива.
Треба споменути и Спартакову награду генералном спонзору клуба као и признања од Спортског Савеза Општине Житиште за 2018. годину, најболији клуб, најбољи играч Марко Томић, најбољи тренер Марко Бољац и најбољи спонзор Стева Кочалка.
На све то поносно рећи да је пласман у завршни турнир Купа Радивоја Кораћа клуб и место Житиште ставило у све могуће насловне стране штампаних и електронских медија у Србији на начин које место Житиште од свог постојања дугог 700 година није доживало. Остала су два кола до краја, у петак 12.04.2019. са почетком у 20х у оквиру 25. кола у Житиште долази Срем из Сремске Митровице и ето прилике свима да дођу на утакмицу и поклоне се истинским херојима нашег места.
Напоменимо да се 27. априла спрема завршна прослава клуба а то је утакмица првак лиге Свети Ђорђе против селекције лиге уз доделу пехара и присуство многобројних истакнутих гостију.


Затворено за коментаре