Ветерани

  Бивши кошаркаши КК Свети Ђорђе настављају активно дружење и после завршетка своје спортске каријере. Доказ за то су и дугогодишња окупљања, сваке недеље, у сали Основне школе у Житишту. Од 2000. године на иницијативу неколико бивших играча и чланова управе у клубу је основана и секција ветерана која се окупља једном недељно у вечерњем термину.
После баскета редовно се оде до оближњих кафића или ресторана где се уз по неко пиће евоцирају успомене на нека времена када су садашњи ветерани били носиоци игре у некадашњој „Пластици“ или садашњем „Светом Ђорђу“. Термин је уторком од 19 сати а носиоци активности су: Стево Кочалка, Душан Бокун, Душко Кочалка, Предраг Угреновић, Нешко Андрић, Никола Пешут, Љубишa Давидовић, Драго Радиновић-Буцо…
На позив пријатеља, кадa се организују одређене прославе, „баскеташи“ се трансформишу у кошаркаше на два коша и играју против исписника неког пријатељског клуба. Последње незаборавно дружење било је у Лазареву на позив наших спортских пријатеља у склопу прославе дана места где је и сачињена ова фотографија.

  Контак телефон за секцију ветерана КК“Свети Ђорђе“ је 064/166-96-50

Стоје: Душко Кочалка, Никола Пешут, Зоран Веселинов, Нешко Андрић, Душан Бокун, Александар Менг, Драган Сурла, Предраг Угреновић, Дарко Каран.
Чуче: Мирослав Шарић, Божо Чанковић, Зоран Дубајић, Небојша Врховац, Љубиша Давидовић, Стевo Кочалка.

20151209_231707_2