Кућа славних

Не желећи да маргинализујемо удео великог броја људи у скоро тридесетогодишњем раду кошаркашког клуба, овом приликом издвојићемо оне којима Клуб и кошарка у Житишту дугују највећу захвалност.

Buco
Buco nekad
ДРАГО РАДИНОВИЋ – БУЦО
рођен 19.09.1954.

 

 

ДРАГО РАДИНОВИЋ – БУЦО Жива легенда кошарке у Житишту, . Од првог дана оснивања Клуба па до данашњих дана активан у кошаркашком клубу. Био је играч, тренер, члан управе, … Почетком кашаркашке каријере носио је број 10 на лећима и играо је на позицији центра. Своју велику љубав према кошарци пренео је на своје синове, Марка и Зорана, који су били играчи “Светог Ђорђа”. Истакао се у најтежим тренуцима за Клуб деведесетих година, када је владала целокупна криза и у држави и у спорту. Остао је веран свом клубу и спреман да помогне. Његова љубав везана за кошаркашки спорт огледа се у томе да је творац многобројних кошева, табли и обруча који и данас постоје. Овај неуморни човек поклонио је и најмлађим житиштанима клацкалице, љуљашке, рингишпиле, у парку, код школе, на центру…

Zoran
Zoran nekad
ЗОРАН ВЕСЕЛИНОВ
рођен 16.07.1963.

 

 

ЗОРАН ВЕСЕЛИНОВ Од прве такмичарске године стандардан првотимац. Мада је са 16 година почео да наступа на званичним утакмицама, видело се да ће бити креатор следећих успеха Клуба. Играо је на позицијама центра и крила, а на дресу свог најдражег клуба носио је број 6. У првим годинама постојања Клуба, заједно са својим братом Драганом, био је носилац кошаркашких активности у Житишту. Популарни Зоки је у кошаркашком клубу имао и функцију тренера. Чињеница да његов син Драган тренира у кошаркашком клубу “Уно Гранде” довољно говори о Зорановом погледу на кошаркашки спорт. Последњих година пословне обавезе удаљиле су га од кошарке, али је Зоран увек ту када кошаркашки клуб организује неке активности. Као прволигашки играч истакао се и у одбојкашком спорту.

Nikola
Nikola nekad
НИКОЛА ПЕШУТ
рођен 12.03.1968.

 

 

НИКОЛА ПЕШУТ Од 1984. године активан је у кошаркашком клубу. Играо је бека шутера и носио је дрес са бројем 12. Био је играч, тренер прве екипе и млађих категорија, члан управе… У Клубу је активан до данашњих дана, као генерални секретар. Као организатор се истакао у деведесетим, тешким годинама за Клуб, када је велики успех био опстанак кошаркашког спорта у Житишту. Креатор је многобројних спортских активности, нарочито кошаркашких турнира 1988, 1989, 1990. у сали и 2002. и 2003. године на отвореним теренима. Такође је организовао многобројна школска, општинска и окружна такмичења. У све активности везане за кошарку, поред оца Петра и сестре Загорке, ангажовао је и готово све своје пријатеље. Како гледа на кошарку види се на основу податка да је у склопу своје приватне угоститељске фирме изградио спортски центар на коме се даноноћно игра баскет и организују кошаркашке активности.