Финални турнир јуниора

Јуниори Светог Ђорђа су 5. и 6. октобра били учесници финалног квалификационог турнира у Новом Бечеју  за улазак у Јединствену јуниорску лигу Србије. Првог дана Војводина Србијагас је савладала Црвенку 102:69, а Вршац победио Свети Ђорђе 74:65. Житиштани су одиграли добар меч са фаворизованим Вршчанима међу којима је наступало неколико репрезентативаца и са играчима који су саставни део сениорске екипе, која се такмичи  у највишем рангу такмичења. Пораз од девет поена је одличан успех са којим се клуб може поносити. Екипа је играла у саставу: Кочалка 11, Дабовић 18, Капор 2, Шупут, Којчић 6, Папић, Рељин 6, Гомбар 3, Лабанац 3, Петровић 16.

Пошто су се бодови из полуфинала преносили, другог дана је преостало да Вршац и Свети Ђорђе победе своје ривале и пласирају се у јединствену јуниорску лигу КСС. Вршац је савладао Војводину Србијагас 96:87, а у последњој утакмици, на коју су многи дошли, и то не због неизвесности резултата, јер су Црвенчани изразито слабији ривал, већ да би видели на делу то „кошаркашко чудо“ из Житишта, десио се сасвим неочекивани расплет.

Пре утакмице, не знајући шта ће уследити, тренери Вршца, Војводине Србијагас и Црвенке честитали тренеру Боснићу улазак у Јуниорску лигу Србије заједно са Вршцем. Било је свима извесно да ће тренер Милан Боснић са својим играчима остварити вероватно највећи успех у каријери као и један од највећих успеха целокупног спорта у општини Житиште.

Међутим, пре почетка утакмице тренеру и играчима је саопштено да, након детаљнијих анализа, клуб, заједно са главним спонзором, нажалост, ипак неће бити у могућности да финансира тако велике издатке који су неопходни за учешће у јединственој Јуниорској лиги Србије. Клубу је чак претило да, уколико након евентуалне победе и пласмана, одустане од поменуте лиге, плати казну у износу од 200.000,00 дин.

Играчи и тренер су у сузама прихватили то сазнање јер им се у том тренутку разбио сан који су сањали протеклих неколико недеља. Наравно да нећемо описивати сам ток утакмице јер она то у суштини није ни била, већ ћемо само због евиденције исписати 95:50 за Црвенку.

Тако су се у Јуниорску лигу КСС пласирали Вршац и Војводина Србија гас а јуниорима из Житишта остаје да играју у јуниорској квалитетној лиги Војводине.

На клубу остаје да убудуће дугорочније и реалније осмисли планове и организацију, иако сви знамо да за просто функционисање, чак и најмлађих категорија, обезбеђивање финансијских средстава има, нажалост, пресудну улогу.


Затворено за коментаре