Zrenjanin basketball cup 2015 – рекапитулација

Кошаркашки клуб „Свети Ђорђе“ био је учесник међународног кадетског турнира који се одржао од 09. до 11. априла под називом „Zrenjanin basketball cup 2015“. Учeсници овог феноменално организованог турнира били су: Реал (Мадрид), Sports World (Нови Сад), Барселона (Барселона), Партизан (Београд), Цибона (Загреб), Пролетер (Зрењанин), Stella Azzurra (Рим) и Свети Ђорђе (Житиште).

Кошаркаши из Житишта поражени су на све четри утакмице али ће младим играчима за цео живот остати прелепа успомена са турнира који је проглашен за један од најбољих у Европи у узрасту кадета. Кошаркаши Светог Ђорђа били су учесници на такмичењу  у шутирању тројки и у закуцавању где су оставили добар утисак. Победник турнира је Реал који је у финалу пред 2000 гледалаца савладао Sports World, а публика је имала прилику да види будуће звезде европске а можда и сведске кошарке: Његоша Сикираша, Дина Радончића, Раимона Караскоа…

Руководство клуба  овом приликом захваљује се Спортском Савезу Општине Житиште који је несебично помогао клубу, а велику захвалност упућује господину Дамиру Радончићу организатору и идејном творцу турнира који је позвао клуб да учествује на овој величанственој манифестацији.


Затворено за коментаре