У последњем овосезонском колу кошаркаши Светог Ђорђа поражени су у Панчеву

У последњем овосезонском колу кошаркаши Светог Ђорђа поражени су у Панчеву од домаће екипе „Крис Крос“ резултатом 80:75. Играчи тренера Марка Бољца и његовог помоћника Ненада Вигњевића ушли су у меч лежерно свесни да су одавно освојили титулу тако да су једва чекали да се утакмица заврши. Млада и перспективна домаћа екипа утакмицу је схватила озбиљно и нанела будућем члану Савезног ранга такмичења други пораз у лиги. Екипа је наступила у саставу: Ђокић, Крстановић 11, Остојић 23, Вулин 9, Станић 12, Томић 20, Тривуновић, Павловић, нису наступили повређени Угрчић и Шупут.

Овом утакмицом званично кошаркаши из Житишта остварили су највећи успех у историји клуба дугом 40 година а то је пласман у Другу лигу Србије. Следи ревијална утакмица која ће се одиграти у Житишту 24.04.2019. (среда) 19х где са шемпион лиге за сезону 2018/2019 састаје са репрезентацијом лиге коју ће прдводити тренери другопласиране екипе на табели Исаков (Младост Ветерник) и трећепласиорани Гајић (Нова Пазова).

Клуб из Житишта добиће пехар као и појединачна признања најбољи тренер Марко Бољац, најбољи играч Марко Томић као и најбољи стрелац Иван Станић.Долазак су најавили челници КСВ Дарко Каран, Златко Болић, Бранко Лозанов, Ненад Милојковић ка и други истакнути гости.


Затворено за коментаре