Разне вести

На позив искрених спортских пријатеља представници кошаркашког клуба „Свети Ђорђе“  били су гости поводом прославе 40 година постојања кошаркашког клуба „Задругар“ из Лазарева. На изванредно организованом свечаношћу, клубу из Житишта уручена је захвалница за дугогодишњу сарадњу два клуба а сви заједно су евоцирали успомене на Зорана Јелића-Чичу, човека који је свих 40 година био уз клуб из Лазарева, а који нажалост није више међу нама. Кошаркашки клуб из Житишта захваљује се на позиву и признању спортским пријатељима из Лазарева.

Кошаркашки клуб „Свети Ђорђе“ победник је турнира у баскету који се одржао у Зрењанину на ком су учествовале 14 екипа. Турнир је организовала хуманитарна фондација „Подржи живот“. Екипа је играла у саставу: Марко Томић, Милан Боснић, Ивица Боснић и Никола Кочалка. Турнир је фантастично организован а били су присутне и познате личности из разних деластности.

На позив кошаркашког клуба „Бекеш“ из Бекешчабе 25.09.2015. кошаркашки клуб „Свети Ђорђе“ био је гост два дана друголигашкој екипи из Мађарске. До сарадње је дошло преко кошаркаша „Бекеша“ Даниела Крстића који са великим успехом наступа за поменути клуб а играо је неколико сезона у Житишту. Одигране су две пријатељске утакмице у којима је „Свети Ђорђе“ савладао домаћина резултатом 77:75 и 94:79. Клуб из Житишта захваљује се на великом гостопринству клубу из Мађарске а договор представника клубова је да у неком договореном термину клуб из Мађарске узврати посету.


Затворено за коментаре