Предсезона 2016-17

15. августа кошаркаши Светог Ђорђа почели су са припремама за престојећу сезону у којој су амбиције искључиво прво место и улазак у Савезни ранг такмичења. Тренери Милан Боснић и његов помоћник Ненад Вигњевић на првом тренингу имали су следеће играче: Марко Бољац,  Марко Угрчић,  Данијел Чуч, Марко Томић, Миљан Капор, Филип Павловић, Филип Латиновић, Немања Лабанац, Иван Станић и Никола Ђокић. На првом тренингу стигла су и појачања: Никола Миљковић (КК „Оџаци“), Мишо Мартиновић (КК „Пролетер-Нафтагас“),  Драган Блануша (КК „Пролетер-Нафтагас“) и Никола Влајић (КК „Академик“). Припреме ће се обавити у Житишту планирано је доста пријатељских утакмица а у плану је одлазак у Мађарску у Бекешчабу на медјународни турнир. Клуб су напустили: Крстановић, Гомбар, Угрица, Шупут и Даутовић.

Првог дана манифестације која се традиционално одржава у Житишту под називом „Чикен фест“ 02.07.2016. догодила се велика трагедија у којој је пет особа изгубило живот а више од двадесет рањено. Међу жртвама су и два бивша играча кошаркашког клуба „Свети Ђорђе“  Владимир Мијатовић и Стеван Јојић. Они су играли у клубу „деведесетих“ година кад се клуб звао „Пластика“ а биће упамћени као добри момци које су сви у клубу волели.

Кошаркаши Светог Ђорђа били су учесници међународног кошаркашког турнира који се одржао у Мађарској 09. и 10. септембра у Бекешчаби уз учешће још три клуба из друге лиге Мађарске. Житиштани су заузели друго место, првог дана отварили су победу 100:82 да би следећег дана у финалу изгубили од домаћина турнира КК „Бекеш“ 86:87.

Кошаркашки клуб „Свети Ђорђе“ прекинуо је сарадњу која је трајала три сезоне са кошаркашким клубом „Сторм“ из Зрењанина. Сарадња је била више него успешна а у клубу су одлучили да се већи акценат стави на школу кошарке у Житишту коју као тренер води Ненад Вигњевић и наравно да се све снаге усмере ка првом тиму који ове сезоне има велике амбиције да освајањем првог места уђе у Савезни ранг такмичења.

Turnir u Madjarskoj 2016

Turnir u Madjarskoj 2016


Затворено за коментаре