Победа у Футогу

У 10. колу  кошаркаши Светог Ђорђа савладали су у Футогу кошаркаше „Футог МД Тупањац“ резултатом 68:105. У клубу су се пре меча прибојавали ове утакмице највише због последица прошлонедељног трагичног пораза у Житишту против Академика, али је тренер Милан Боснић успео да психолошки припреми своју екипу и оствари значајну победу. Победа од 37 поена звуци мало невероватно јер у екипи из Футога има доста добрих кошаркаша, али ко је гледао меч видео је фантастичну игру кошаркаша из Житишта.

Екипа је наступила без Павловића а играли су: Латиновић 7, Томић 11, Крстановић 15, Чуч 8, Арамбашић 3, Сабо 7, Скоко 10, Бољац 12, Шупут 10, Јованић 12, Папић, Угрчић 10.

Следеће 11. коло требало је да се игра за викенд у Житишту са екипом Младости из Бачког Јарка, али на жалост свих чланова клуба из Житишта тај сусрет је регистрован службеним резултатом 20:0 за „Свети Ђорђе“, јер је клуб из Бачког Јарка напустио такмичење. Клубове из Житишта и Бачког Јарка везује дугогодишње пријатељство и сарадња тако да је ово иступање из лиге баш искрено растужило све у клубу. Верујемо да ће наши спортски пријатељи смоћи снаге и у догледно време поново се такмичити у кошаркашким лигама.


Затворено за коментаре