Победа над лидером

У суботу у оквиру 21. кола 1МРЛ КСВ (група север) одигран је дерби меч у ком је „Свети Ђорђе“ савладао водећу екипу „Дунав 2014“ из Апатина резултатом 75:57. Кошаркаши из Апатина, лидери на табели са једним поразом, дошли су у Житиште да победом овере улазак у Савезни ранг такмичења али су поразом то довели у питање јер имају два пораза као и „Академик“ из Србобрана.
Утакмица је почела са високим ритмом у одбрани где је предњачио Предраг Шупут надалеко познато кошаркашко име и прву четвртину су гости решили у своју корист са 9 поена предности.Све остало виђено на утакмици припада изабраницима тренера Милета Медаковића и његовог помоћника Ненада Вигњевића. Са невероватном енергијом играјући у трансу предвођени маестралним капитеном Марком Бољцем уз подршку публике Житиштани су остварили велику победу која ће се дуго препричавати. Да успех буде већи треба рећи да је екипа наступила без повређеног Филипа Латиновића и Драгана Блануше који је раскинуо сарадњу са клубом.
„Свети Ђорђе“ је наступио у саставу: Томић 10, Станић 2, Чуч 14, Ђокић, Миљковић 10, Бољац 20, Мартиновић 12, Лабанац, Павловић, Угрчић 7. Код гостију најбољи су били Миљанић 21 и Шупут 14. Следеће коло 22. доноси нови дерби у ком се састају у Србобрану „Академик“ и „Свети Ђорђе“ и видеће се може ли екипа из Житишта покварити рачуницу и другој екипи која претендује за улазак у Савезни ранг такмичења.


Затворено за коментаре