Пласман на финални турнир

Јуниорска екипа Светог Ђорђа игрaла је квалификациони турнир у Новом Бечеју и успела да се пласира на финални турнир који се игра наредног викенда, 5-6. октобра. У првој утакмици јуниори су поражени од панчевачког Крис Кроса резултатом 68:59. Екипа је наступила у саставу: Кочалка 10, Дабовић 10, Капор, Шупут 2, Којчић 6, Папић, Рељин 3, Гомбар 10, Лабанац 7, Петровић 11. Тренер Милан Боснић није био задовољан учинком својих играча који су у ову утакмицу ушли бојажљиво превише респектујући противника. Било је пуно изгубљених лопти и мноштво промашених слободних бацања.

Друга утакмица је играна је са фаворизованом Војводином Србијагас која је победила Крис Крос 93:66 и где су сви мислили да је пораз од Панчеваца дефинитивно елеминисао екипу из Житишта. Мислили су сви осим тренера Милана Боснића и његових кошаркаша. Била је то једна фантастична партија момака житиштанског клуба у којој су једног момента водили и са преко 20 разлике, да би на крају једва спасили победу. Тренер Боснић, за разлику од противничког тренера, имао је мали број играча које је могао користити у овом мечу. Јарић и Латиновић нису играли на овом турниру због повреда а Капора и Папића не може користити у оваквим утакмицама с обзиром да су превише млади (годиште 1998. и 1997. а јуниори су 1995.). Најбољи на терену био је Никола Кочалка са 29 поена (6 тројки) који је одиграо најбољу утакмицу у каријери, а за све остале играче тренер има само речи хвале. Екипа је наступила у саставу: Кочалка 29, Дабовић 8, Капор, Шупут, Којчић 11, Папић, Рељин, Гомбар 15, Лабанац 15, Петровић 13.

Овом победом заузето је друго место (прва је Војводина Србијагас), а што је најважније победа над Новосађанима преноси се у финални турнир на ком ће се играти две утакмице, и то са Вршцем и Црвенком. Победа над Црвенком донела би пласман у јединствену јуниорску лигу Србије са десет најбољих клубова у држави, што би био један од највећих успеха, не само клуба, већ целокупног спорта у општини Житиште.


Затворено за коментаре