Најуспешнија сезона у историји клуба

Кошаркашки клуб „Свети Ђорђе“ из Житишта завршио је успешно сезону у Првој лиги (група север) КСВ. Од како постоји клуб, а то је 38 година, ова сезоне остаће упамћена као најбоља у историји клуба, као и најуспешнија од кад постоји кошаркашки спорт у Општини Житиште.

Сениорска екипа заузела је друго место на табели са четри пораза уз податак да је првак лиге „Футог Техномер“ из Футога имао три пораза. Да успех буде већи треба истаћи да је екипа из Житишта два пута победила првака из Футога! Остаје да се анализира у клубу да ли су капитен Марко Бољац и његови саиграчи могли да начине и корак више и да се пласирају у Савезни ранг такмичења међу двадесет најбољих клубова у Србији.

У протеклој сезони „Свети Ђорђе“ наступио је са пет такмичарских екипа у млађим категоријама а пионирска екипа (2001. годиште) предвођена феноменалним играчем Ђуром Даутовићем из Банатског Карађорђева освојила је четврто место у Војводини уз учешће око 60 екипа! Остале четири селекције одиграле су у домену својих могућности а треба истаћи и одличан рад професора Ненада Вигњевића који као тренер води школу кошарке у Житишту која има око 30 кошаркаша.

Наравно да треба споменути и секцију ветерана која постоји од 2000. године и која је као и протеклих година функционисала на врхунском нивоу. Клуб је организационо функционисао на највишем нивоу а спонзорски пул предвођен господином Стевом Кочалком, власником ДОО „Валор“ из Зрењанина, учинио је све што је требало да један, може се слободно рећи професионални клуб, нема ниједан проблем. Као и протекле две деценије клуб је максимално подржао Спортски Савез Општине Житиште. На крају треба рећи да се клуб захваљује верној публици које је редовно и у великом броју долазила на мечеве а пред руководством следи студиозна анализа протекле сезоне а уједно и прављење планова за наредну.


Затворено за коментаре