Крај сезоне 2014-15

  Кошаркашки клуб „Свети Ђорђе“ успешно је завршио сезону у којој је на крају остварио деобу трећег места у Првој мушкој лиги КСВ. Кошаркаши које је као тренер предводио Милан Боснић са помоћником Дарком Јосићем остварили су највећи успех од како се клуб такмичи у овом рангу, а слободно се може рећи да је то и успех без премца сениорске екипе од како је клуб основан 1979. године.

    Стекао се утисак да са могло и више али кад се узму у обзир повреде и неколико играча са којима се раскинула сарадња током сезоне, треба да су сви у клубу задовољни постигнутим резултатима. Треба истаћи да су кадетска и пионирска екипа солидно одиграле своја такмичења а школа кошарке коју води професор Ненад Вигњевић одлично је функционисала као и секција ветерана.

    Клуб је организационо функционисао одлично а генерални спонзор господин Стева Кочалка власник ДОО „Валор“ успешно је предводио спонзорски пул који се побринуо да се у потпуности оствари финансијска конструкција клуба, а истичемо и изваредну сарадњу са ССО Житиште.

Са поносом можемо рећи да је кадетска екипа учествовала на турниру који је најбољи у Европи за тај узраст заједно са Реалом, Барселоном,Стела Азуром, Партизаном, Цибоном…

   На крају кад се спомене да је клуб проглашен за најбољи спортски колектив од како постоји ССО Житиште и да је добио посебну плакету од Кошаркашког Савеза Војводине, више од постигнутог није се ни могло остварити. Уз напомену да су утакмице од стране публике биле изваредно посећене завршава се анализа протекле сезоне, а следи састанак руководства клуба на којем ће се јасно дефинасти правац у ком ће се ићи наредне сезоне.


Затворено за коментаре